Het Wonderlijk interview

Mét deze maand: De Kozzens

Sinds vorig jaar hebben we bij de Wonderen de 'Kozzens' (Stefan Van Der Haegen en Joris De Pauw Jr.) De Kozzens zijn vaak en graag gezien in Wanzele, waar ze garant staan voor veel (fiets)plezier. Wij haalden beiden graag bij ons voor hen enkele vragen te stellen:

(Eerst is Stefan aan de beurt)

Dag Stefan, wat doe je in het dagelijkse leven?
In het dagelijks leven werk ik op Volvo Gent als logistiek engineer, mijn hobby's zijn fietsen, lopen en mijn hond Luna. Ik ben reeds 3 jaar lid van de wonderen. Ik ben heel blij dat ik een deel mag uitmaken van deze hechte vriendengroep waar ik op korte tijd heel veel leuke mensen heb leren kennen en ondertussen kan ik doen wat ik graag doe: Fietsen! alles gaat er heel gemoedelijk aan toe en iedereen heeft respect voor iedereen. Het is leuk dat je met verschillende groepen kan rijden zodat er voor elk niveau een groep beschikbaar is. 

Je bent reeds twee jaar een lid van de ‘Wonderen’. Wat maakt deze club speciaal?
De activiteiten naast het fietsen zijn voor mij belangrijk. Een pintje na de rit, de eerste rit, de halfjaarlijkse, de afsluiter van het seizoen, de peloton fuif en de nacht van de wonderen. Keer op keer iets om naar uit te kijken. 


"Joris is een sterke jongen, een krachtsmens zoals ze zeggen. Als we met ons twee gaan rijden dan weet ik al op voorhand dat ik op mijn tandvlees ga zitten."
- Stefan

Je bent het nieuwe bestuurslid. Kan je al iets zeggen over jouw taken of bedoelingen van deze functie?

Als nieuw lid van het bestuur wil ik in de eerste plaats wat rustig observeren hoe zo een vergaderingen er aan toe gaan. Daarnaast wil ik proberen meedelen wat er zoal leeft in de groep en hoe we de Wonderen op een ludieke manier kunnen laten zien aan het grote publiek. Bv. door af en toe foto's te trekken en deze posten op de sociale media. 

Wat is voor jou het meest speciale moment tot nog toe bij de Wonderen?
Het is moeilijk om één te kiezen aangezien er al veel leuke momenten geweest zijn, maar de momenten op en naast de fiets met Ben die koester ik toch nog het meest en voor altijd.

Je bent 1 van de Kozzens, hoe sterk is de andere kozzen? 
Joris De pauw junior is inderdaad mijn neef. Vroeger voetbalde hij op een aardig niveau maar hij fietst ook graag. Hij wou ervaren of hij aanleg voor het fietsen had of niet. In mijn ogen heeft hij dit zeker! Joris is een sterke jongen, een krachtsmens zoals ze zeggen. Als we met ons twee gaan rijden dan weet ik al op voorhand dat ik op mijn tandvlees ga zitten. 

Wat zou je in de toekomst nog graag verwezenlijken (fiets/leven)?
Ik zou graag wat sterker willen worden op de fiets en wat meer langere/zwaardere ritten rijden. Daarnaast hoop ik dat ik snel terug mag beginnen lopen na een blessure en dat ik kan beginnen trainen voor mijn derde marathon in 2019.

(Daarna volgt Joris. Last but not least.)

Dag Joris, vertel ons wat meer over jezelf! Wat zijn jouw talenten?
Ik ben 29 jaar en afkomstig van Scheldewindeke. Ondertussen woon ik al 4 jaar in Wetteren met mijn vriendin Jolien. Ik doe enorm veel dingen graag, waardoor ik alles een beetje kan, maar in niets uitblink. Mijn voorkeur gaat wel uit naar activiteiten waarin ik mij kan uitleven. Je kan me enkel straffen met kuisen en eten maken.

Hoe ben je bij de wonderen terecht gekomen? 
De ontdekking van deze WONDER club heb ik te danken aan mijn goede maat Lieven. In 2013 (toen ik nog voetbalde) overhaalde Lieven mij om een B-koersje van 30 km te komen meerijden. Toen ik mij de zondag kwam inschrijven in Hoop in de toekomst bleek al snel dat Lieven mij in de zak had gezet en dat de afstand 50 km bedroeg. Die koers won onze president Renaat en ik eindige 12 de vlak na onze West-Vlaming Kenny. In 2016 vond ik nog te weinig uitdaging in het voetbal waardoor ik mij in 2017 aansloot bij de Wonderen.

Je nam ook meteen de eerste stappen in het koerspeloton, waar liggen jouw ambities? In 2017 startte ik mijn eerste “koersjaar” met 8 wedstrijden, waarvan ik er twee heb moeten opgeven. Mijn ambitie voor dit jaar was om alle koersen uit te rijden. Mijn eerste koers was in Maart (Oordegem) en meteen mijn eerste teleurstelling. Na 4 ronden moest ik het peloton laten rijden. Langs de andere kant was dit een motivatie om nog beter te trainen. Ondertussen heb ik al een beter gevoel in de koersen, maar er is nog veel werk aan de winkel.


"Mijn droom is om eens de koers te domineren met de Wonderen. Voor mij maakt het absoluut niet uit wie er wint, zolang het maar één van ons is."
- Joris

Wat zou je graag nog meemaken met de Wonderen? 

Mijn droom is om eens de koers te domineren met de Wonderen. Voor mij maakt het absoluut niet uit wie er wint, zolang het maar één van ons is. Hoe prachtig zou het niet zijn om met onze knappe tenue te schitteren op de hoogste trede? Graag zou ik eens samen met de Wonderen een lange rit rijden in de Vlaamse Ardennen en nog eens een koerssimulatie inlassen.
De pelotonfuif en de nacht van de wonderen zijn absolute hoogtepunten van onze club. Verder wordt iedereen aanvaard en dat maakt onze club zo mooi. Proud to be a WONDER!

Je bent 1 van de 2 kozzens. Wat zijn de sterktes en zwaktes van de andere kozzen? 
Over Stefan kan ik een boek schrijven, echt een topkerel. Eén van de meest sociale gasten die ik ken en die er alles aan doet om de vriendenkring bij elkaar te houden. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij op sportief vlak zijn grenzen kan verleggen. Ondertussen heeft hij al twee marathons (Sevilla en Valencia) op zijn palmares staan. In het verleden hield hij zich bezig met lopen, badminton en fietsen. Door knie problemen zal hij zich volgens mij meer moeten focussen op het fietsen.

De enige zwakte van mijn kozzen is dat hij zich in een groot peloton nog niet helemaal op zijn gemak voelt. Hierdoor rijdt hij vaak onnodig in de wind. Anderzijds zorgt dit er wel voor dat hij sterker wordt. Aangezien hij op training graag eens aanvalt en geen schrik heeft om in het rood te gaan, is dat een kerel die ons nog pijn gaat doen.

Adres

Wanzeelse Wieler Wonderen vzw
Molenhoek 168
9340 Oordegem
BE 0525.634.684

Contacts

welkom@wanzeelsewielerwonderen.be
0473 22 18 29
Facebook